Groep Kenis Turnhout Geel Herentals Antwerpen

Missie

Kenis streeft ernaar om een volledige, betaalbare en ecologisch verantwoorde mobiliteitsoplossing op maat van de klant te kunnen aanbieden. Doormiddel van constante innovatie en digitalisatie moet de klantenervaring zo simpel en persoonlijk mogelijk worden. Klanten staan immers centraal! Kenis is een inclusieve onderneming. Alle stappen worden samen en in samenspraak met alle betrokken medewerkers genomen. Als onderneming staan we met 2 voeten op de grond, maar zullen niet bang zijn om nieuwe opportuniteiten te zien en te benutten.

Visie

Een betaalbare en gemakkelijk bruikbare mobiliteitsoplossing in een onderneming voor iedereen.

Geschiedenis

De start van een familiebedrijf.

1963
1963

Garage Kenis wordt opgericht door Herman en Lief Kenis-Broeckx. De eerste activiteiten vinden plaats achter hun woning in Vosselaar.

Garage Kenis 1963 Vosselaar
1966

Garage Kenis wordt een talbot concessie en opent een nieuwe vestiging op de Otterstraat in Turnhout

Garage Kenis 1966 Turnhout Otterstraat Talbot
 
1974

Garage Kenis verhuist van de Otterstraat naar de Steenweg op Gierle.

Garage Kenis 1974 Turnhout Steenweg op Gierle Talbot
1983

Garage Kenis switcht vanTalbot naar een Renault Concessie. De activiteiten in Vosselaar worden stopgezet.

Garage Kenis 1983 Turnhout Renault
1984

De tweede generatie van de familie Kenis stapt in het bedrijf.

Garage Kenis 1984 Turnhout
 
1998

De vestiging in Herentals wordt geopend.

Garage Kenis 1998 Herentals
2001

De vestiging in Geel wordt geopend.

Garage Kenis 2001 Geel
2003

De vestiging in Turnhout verhuist naar waar hij vandaag gelegen is, op de Steenweg op Gierle 314. In dit gebouw heeft het een showroom van maar liefst 1600m2²!

Garage Kenis 2003 Turnhout
2016

De vestiging in Mol wordt geopend.

Garage Kenis 2016 Mol
 
2017

De derde generatie komt mee aan het roer.

Garage Kenis 2017 Turnhout
2018

Renault Antwerpen wordt overgenomen. Zo krijgt Garage Kenis voet in de Antwerpse metropool. Het gaat vanaf nu ook als één van de twee Belgische dealers het sportmerk Alpine verdelen.

Garage Kenis 2018 Renault Antwerpen Alpine
2019

De molse garage wordt samengevoegd in het Geelse filiaal. Ale vertrouwde gezichten uit Mol zijn mee verhuisd naar Geel.

Garage Kenis 2018 Mol Geel
 
2020

Wat voor iedereen een moeilijk jaar was/is, heeft Kenis omgezet naar iets positiefs. Met de opstart van de webshop en het uitrollen van proefritten aan huis, hebben we de uitspraak “never waste a good crisis” alle eer aangedaan!

Garage Kenis 2020 webshop
HEDEN

Met al een enorm rijke geschiedenis als familiebedrijf zijn we benieuwd naar wat de toekomst nog zal brengen. Wij danken u nogmaals voor het vertrouwen in onze garage en hopen dat we u nog vele jaren mogen bedienen.

Garage Kenis heden
 

Onze merken

3 merken onder 1 dak

Als verdeler van Renault, Alpine en Dacia, hebben we voor elke vraag een antwoord. Wij bieden ‘op-maat’ oplossingen voor zowel particulieren en bedrijven in de vorm van nieuwe- en tweedehandswagens. Daarnaast beschikken wij over een ruime en moderne werkplaats voor de reparatie en het onderhoud van uw wagen.

Dankzij ons uitgebreid gamma, kunnen wij voor iedereen een geschikte wagen aanbieden. Voor particulieren betekent dit een wagen die perfect aan haar of zijn verwachtingen voldoet. Voor bedrijven zoeken wij mee naar complete mobiliteitsoplossingen die afgestemd zijn op de specifieke behoeften en wensen die eigen zijn aan elke onderneming.

Renault

Renault is een Franse autoconstructeur, reeds actief sinds 1899 en wereldwijd actief. Met als slagzin 'Passion for life' biedt het merk een gamma aan dat voor iedereen toegankelijk is en het dagelijks leven vergemakkelijkt dankzij haar nuttige innovaties. Het brede gamma van Renault stelt ons als dealer in staat om voor elke vraag een oplossing te bieden. Het gamma van Renault bestaat uit een breed assortiment aan personenwagens met het grootste en prijs/kwaliteit beste aanbod van opties. Van kleine vinnige stadsauto’s tot grote en uitzonderlijk comfortabele gezinswagens, bij Renault vindt u echt een wagen die bij u past.

Het succes van de Renaultmotoren in de Formule 1 weerspiegelt zich ook in het Renault Sport gamma. Kleinere motoren die prestaties leveren waar grote niet aan kunnen tippen met voordelen als lagere emissie uitstoot, lagere verkeersbelastingen en een snellere gasresponse.

Naast personenwagens, biedt Renault ook een volledige mobiliteitsoplossing voor professionals. Als sinds 2014 staat Renault op nummer 1 in de verkoop van bedrijfsvoertuigen. Als erkend Business Center is Kenis dé specialist van Renault bedrijfsvoertuigen met oplossingen perfect op maat van elk beroep!

Ook elektrisch rijden is mogelijk met Renault Zéro Émission. Onze ambitie: u het autorijden op een andere manier laten beleven: ecologisch verantwoord en met een vernieuwd rijplezier. Sinds kort is zijn hier onze hybride modellen bijgekomen. Hierdoor wordt elektrisch (of half elektrisch) rijden plots zeer haalbaar voor iedereen.

Ontdek Renault

Dacia

Dacia, een merk van de groep Renault, breekt met de tradities op de automarkt, zowel in het ontwerp als de manier van commercialisatie van wagens. Het merk staat voornamelijk voor de garantie op een uitstekende verhouding tussen prijs en ruimte. Daarnaast heeft Dacia ook voor haar klanten een onderhoudsprogramma en specifieke en zeer toegankelijke diensten naverkoop ontwikkeld. Dacia is een slimme keuze en een andere consumptiewijze.

Ontdek Dacia

Alpine

In 2018 kregen wij de eer om één van de twee verdelers te worden in ons land van het exclusieve Alpine-gamma. Het Franse sportwagenmerk naam Alpine roept ongetwijfeld heel wat herinneringen op bij de echte autoliefhebber. In 2017 werd er nieuw leven geblazen in het Franse sportwagenmerk. De nieuwe Alpine A110 wordt opnieuw geproduceerd in Dieppe, Normandië, net zoals de oorspronkelijke Berlinette. Met zijn lage gewicht, goede wendbaarheid en topprestaties blijft deze tweezits sportcoupé met middenmotor trouw aan de tijdloze principes van Alpine.

Ontdek Alpine